Trouwen in de zomer of de winter? Met deze tips maak je een goede keuze

Op het moment dat je ten huwelijk wordt gevraagd ben je er misschien even stil van. Nadat je het antwoord hebt gegeven kun je beginnen met organiseren. Ten eerste ga je samen een datum plannen. Wil je in de winter of de zomer trouwen? Wat zijn de voor en nadelen?

Trouwen in de zomer

Veel bruidjes kiezen voor een bruiloft in de zomer. De kans dat er een zonnetje schijnt is groter dan wanneer je trouwt in de winter. Met een zonnetje is iedereen vrolijk en dat wil je natuurlijk voor de mooiste dag van je leven. Toch is er een kans dat het regent op je trouwdag.

De trouwjaponnen in de zomer zijn wat luchtiger dan in de winter. Je ziet meer japonnen met geen of korte mouwen. De rug van de trouwjapon is vaak wat dieper uitgesneden en er wordt wat meer decolleté getoond in de zomermaanden.

Houd er bij het uitkiezen van je japon rekening mee dat het een wat koelere dag kan zijn. Zorg voor een dunne stola of jasje dat je over de japon kunt dragen mocht het weer niet mee werken. Trouw je op een regenachtige dag dan is een paraplu geen overbodige luxe.

Spreek met de fotograaf van tevoren de omgeving af waar je de trouwfoto’s wilt laten maken. Met mooi weer zijn foto’s in de buitenlucht heel erg mooi, maar als het regent heb je een alternatief voor een binnen locatie nodig.

Kijk, bij het uitkiezen van je locatie voor je feestavond, of er airco aanwezig is. Er zijn ook locaties waar je buiten je feest kunt geven of in een serre met de deuren open. Op een warme dag is het fijn dat je wat verkoeling hebt en bij regen wil je graag beschutting.

Trouwen in de winter

Trouwen in de winter heeft zijn eigen charmes. Ieder jaargetijde heeft zo zijn voordelen, zo ook de winter. In de zomermaanden moet je er rekening mee houden dat het warm of fris kan zijn. In de wintermaanden weet je dat het koud is. Een japon uitkiezen is daardoor makkelijker.

Kies een model met mouwen en een gesloten rug. Wil je toch een japon die wat meer toont van je lichaam dan kun je een stola of jasje aan doen. Op de feestavond kun je deze eventueel uitdoen mocht het toch te warm zijn tijdens het feesten.

Kies voor de trouwreportage een mooie binnen locatie uit en ga hier eventueel met de fotograaf kijken. Zo kun je samen bepalen welke plaatsen de mooiste foto’s gaan opleveren. Een binnen locatie vraagt om een andere belichting en het is fijn als de fotograaf hier op voorbereid is.

Buiten foto’s maken levert in de wintermaanden de mooiste taferelen op. Sneeuwt het buiten dan is dit zeker een reeks foto’s waard. Ga je naar de bossen op het moment dat de zon schijnt in de winter dan is de weerspiegeling van de zon op de bladeren en tussen de bomen door prachtig om vast te leggen met jullie op de voorgrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *