Stalen ringen, steeds populairder

Ben je geen liefhebber van goud of zilver of wil je gewoon eens wat anders dan een standaard trouwring? Kies dan eens voor stalen ringen. Deze ringen zijn gemaakt van edelstaal en zijn hierdoor prima te combineren met andere sieraden.

Het voordeel van edelstaal is dat dit sterk is en dat het ook nog eens bij allerlei soorten andere materialen past. Denk bijvoorbeeld eens aan een combinatie van lichtgrijs staal in combinatie met donkergrijs titanium.

Stoer

Kies je voor stalen ringen dan geven deze je een stoer uiterlijk. Staal heeft nou eenmaal de eigenschap dat het een krachtige indruk maakt. Het zou goed kunnen dat jij jezelf op dit moment afvraagt wat staal nou precies is.

Staal is eigenlijk een mengeling van een aantal verschillende stoffen. Dit wordt ook wel een legering genoemd. Onder deze stoffen vallen bijvoorbeeld nikkel, chroom, ijzer en molyobdeem. Deze naam komt van het Griekse molybdos wat op lood lijkend betekent.

Edelstaal is de meest hoogwaardige versie van alle staalsoorten. Het wordt ook wel RVS genoemd. Stalen ringen die gemaakt zijn van edelstaal zijn roestvast, heel sterk en ze blijven heel mooi van kleur. Daarnaast zijn ze niet gevoelig voor krassen.

Nog een voordeel van edelmetaal is dat dit materiaal zeewaterbestendig is. Het zorgt bijna nooit voor allergische reacties. Dit is dan ook de reden dat er door chirurgen veel met edelstaal wordt gewerkt.

Voordelig

Behalve alle geweldige eigenschappen van stalen ringen is er nog een reden waarom steeds meer mensen dit materiaal kiezen voor hun trouwringen. Het is aanzienlijk goedkoper dan wanneer je gouden ringen zou kopen.

Het is wel zo dat de prijs van stalen ringen bepaald wordt door het aantal stenen wat erin verwerkt is en het aantal uren wat nodig was om de ringen te maken. Toch zijn stalen ringen veel goedkoper dan wanneer je zou kiezen voor eenzelfde trouwring die gemaakt is van goud.

Kies je voor ringen van edelstaal dan weet je zeker dat je een set unieke trouwringen hebt. Behalve betaalbaar zijn metalen ringen ook nog eens een stuk duurzamer en je kan er veel langer mee doen omdat staal veel kan hebben.

Misschien heb je wel eens horen zeggen dat stalen ringen niet op maat gemaakt kunnen worden. Het is een feit dat dit niet eenvoudig is. Een groot aantal juweliers en goudsmeden durven er niet aan te beginnen.

Toch is het wel mogelijk om stalen ringen op maat te maken. Hierbij geldt wel dat een stalen ring niet naar een hele andere maat kunt omzetten. Wel is het mogelijk om deze ringen een klein beetje groter of kleiner te maken.

Zeker wanneer je een liefhebber bent van edelstenen is een stalen ring een goede optie. Omdat staal zowel stoer als stijlvol is, is dit materiaal prima te combineren met edelstenen zoals bijvoorbeeld diamanten.

In een edelstalen ringen kunnen zowel een als meerdere diamanten worden verwerkt. Door staal met diamanten te combineren krijgt een ring van edelstaal een elegant en chic uiterlijk wat door veel mensen wordt gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *