Wat zijn de kosten van een trouwring?

Als je gaat trouwen moet er veel geregeld en aangeschaft worden. De kosten kunnen dan aardig oplopen. Denk aan de belangrijkste; de trouwjurk voor de bruid en alle accessoires die daarbij horen en het kostuum voor de bruidegom. En natuurlijk de trouwringen.

De trouwringen dragen jullie de rest van je leven dus dat is een belangrijk onderdeel van het trouwen. Maar wat kosten trouwringen eigenlijk? 

Wat kosten trouwringen?

De kosten van de trouwringen kunnen enorm verschillen. Je moet denken aan gemiddeld €1500,- per set. Het hangt af waar jullie voorkeur naar uitgaat en hoeveel budget er beschikbaar is. Geef je niet zoveel om sieraden en wil je alleen een trouwring voor de symboliek, dan kun je de kosten van de ringen laag houden. Je zou kunnen kiezen voor zilveren trouwringen. Zilveren ringen zijn al verkrijgbaar vanaf €50,-.

Kosten gouden trouwringen

De voorkeur van de meeste bruidsparen gaat uit naar gouden trouwringen. De kosten van gouden trouwringen verschillen enorm. De gemiddelde prijs ligt op zo’n €1500,- per set. De prijs hangt onder andere af van het gewicht. De goudprijs ligt op dit moment hoog dus met een iets bredere of dikkere trouwring kunnen de kosten al snel met honderden euro’s oplopen. Ook diamantjes verhogen de prijs enorm. 

Kunnen de kosten van trouwringen lager?

Jazeker kan dat!

We begrijpen als geen ander dat een bruiloft een aanslag op je spaargeld is. Er valt overal op te bezuinigen dus ook op de kosten van de trouwringen. Over het algemeen zijn de traditionele ringen het goedkoopst maar zeker niet minder mooi. Deze worden vaak gekozen vanwege zijn eenvoud en kosten rond de €800,-. Gaat je voorkeur uit naar een moderner ontwerp met eventueel edelstenen dan ben je al minstens het dubbele kwijt. 

Kostenbesparende tips voor trouwringen

Tot slot geven we je nog een aantal tips om kosten te besparen op jullie trouwringen. 

  • Ga voor eenvoud. Ieder steentje en gravure verhoogt de kosten 
  • Koop in de uitverkoop. Vaak zijn trouwringen dan één plus één gratis
  • Laat van “oud” goud nieuwe ringen maken. Zo heb je gelijk het “something old” te pakken 😉 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *