Het haar van de bruid, een sluier of een tiara?

Veel vrouwen dromen ervan om er op hun trouwdag als een prinses uit te zien. In dat geval mag een tiara als haarsieraad natuurlijk niet ontbreken. Omdat een tiara prachtig is vormgegeven en veel glitters en details bevat past deze bij iedere bruid.

Je kan tiara’s in verschillende soorten en stijlen kopen. Je vindt ze vanaf minimalistisch tot extreem chic. Ben je toch niet echt iemand die graag een tiara wil dragen dan kan je ook met een diadeem je bruidskapsel net dat beetje extra geven.

De betekenis van het woord tiara

Voor het woord tiara zijn er twee verschillende betekenissen. Ten eerste staat de tiara bekend als kroon van de paus. In dit geval bestaat de tiara uit een witte muts waarbij aan de bovenkant drie gouden kronen zijn bevestigd.

Tiara staat ook wel bekend als diadeem. In dit geval heeft de tiara de vorm van een halve kroon. Het woord Diadeem komt eigenlijk uit het Grieks en betekent ombinden. In veel gevallen is een diadeem een hoofdband die met kostbare versieringen is versierd.

Oorspronkelijk was de tiara een Perzische tulband die versierd was met parels. Tegenwoordig worden zowel de woorden tiara als diadeem gebruikt wanneer we eigenlijk haarversiering of hoofdtooi bedoelen.

Sluier

Ga je trouwen dan droom je in veel gevallen van een lange sleep en een prachtige sluier. Dit maakt je trouwjurk tenslotte helemaal af. Wil je graag een diadeem of een tiara in je haar, dan kan deze prima worden gebruikt om de sluier aan vast te maken.

Er zijn een groot aantal tiara’s te koop waar al een sluier aan bevestigd is. Deze hoeven alleen maar aan het bruidskapsel te worden toegevoegd. Zo krijg je als bruid een echte prinsessenuitstraling op je grote dag!

Bruidskapsels

Ga je trouwen dan wil je er natuurlijk op je best uitzien. Vaak zie je als bruid zowat door de bomen het bos niet meer wanneer je een trouwkapsel uit gaat kiezen. Wil je het opgestoken of los, ga je voor een sluier en wil je wel of geen tiara?

Vaak denk je bij het horen van het woord haardband aan een band van stof die tijdens het sporten vaak gebruikt wordt. Ook in de badkamer maken we graag gebruik van een haarband tijdens gezichtsverzorging of om onszelf op te maken.

Toch is het niet de bedoeling om de haarband te onderschatten. Juist voor de bruid is deze bij uitstek geschikt. Daarnaast is een haarband ook nog eens met iedere stijl te combineren. Dan hebben we het natuurlijk niet over een stoffen exemplaar!

Tegenwoordig zijn haarbanden te koop die bewerkt zijn met parels en glitter. Hierdoor krijgt de bruid een glamoureuze uitstraling. Je kan helemaal zelf bepalen hoe subtiel of met glitters je de haarband wilt hebben.

Of je nou kiest voor een tiara, diadeem of een haarband, ze zijn alle drie zowel met als zonder sluier te dragen. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je wilt stralen op de mooiste dag van je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *