Het begint bij het aanzoek, 3 leukste ideetjes voor de grote vraag

Je woont al een aantal jaren samen en bent ervan overtuigd dat je voor altijd bij je partner wilt blijven, of jullie wonen allebei nog thuis en je wilt je graag met je partner gaan settelen. Dit is het moment om je geliefde ten huwelijk te vragen, maar hoe ga je dit doen?

Zeg het met ballonnen

Laat een aantal ballonnen opblazen met helium bij een partywinkel. Kies ballonnen in de vorm van een hart of bloem. Neem één doorzichtige ballon en schrijf een berichtje met je vraag op een mooi vel papier. Rol dit papiertje op en stop deze voor het opblazen in de doorzichtige ballon.

Organiseer een romantisch dinertje bij je thuis of in jullie favoriete restaurant. Zorg dat de ballonnen, voordat je geliefd binnenkomt, aan haar stoel zijn vastgebonden. Laat hem of haar de doorzichtige ballon tijdens het aperitiefje kapot maken zodat ze de vraag kan lezen.

Je kunt ook een ring met doosje of iets anders persoonlijks in de doorzichtige ballon laten stoppen. Wil je de ballon met ring niet onbeheerd in het restaurant aan de stoel laten binden dan kun je de ring zelf overhandigen nadat ze de vraag gelezen heeft. Vergeet niet op je knieën te gaan.

Regel een fotograaf

Plan een mooie fotoshoot van jullie tweeën. Ga hiervoor naar het strand, het bos of andere mooie plek waar jullie samen van houden. Vertel van tevoren dat je graag foto’s wilt van jullie samen of dat je een prijs hebt gewonnen met een of andere prijsvraag zodat je partner niks vermoed.

Licht je fotograaf in over je voorgenomen plannen en spreek samen een moment af dat je de vraag aan je partner gaat stellen. Zorg eventueel voor een fles champagne en twee glazen zodat je samen een glaasje kunt drinken nadat je geliefde ja heeft gezegd.

Laat eerst een paar foto’s maken voordat je op je knieën gaat zodat het verrassingseffect groter is. Zorg dat je fotograaf het moment vastlegt. Dit zijn echt leuke foto’s voor later of voor in het trouwalbum. De foto’s met de glazen champagne maken het af.

Geef iets te lezen

Houd je geliefde van lezen dan is het een leuk idee om een boek te kopen van zijn of haar favoriete schrijver. Snij halverwege het boek een stapel pagina’s uit in de vorm van een hart. Plaats hier het doosje met de ring in en stop er eventueel een lief briefje bij.

Is het boek niet dik genoeg dan kun je ook alleen de ring in het hartje plaatsen. Zorg dan wel dat de ring op zijn plaats blijft zitten met een lintje en er niet meteen uitvalt op het moment dat je partner het boek opent.

Pak het boek netjes in en overhandig dit mooie cadeau. En nu maar wachten totdat ze de verborgen schat tegenkomt. Een kleine tip hierbij: zorg dat je nog een exemplaar van het boek hebt. Het boek van zijn of haar favoriete schrijver zal je partner graag helemaal willen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *