Een bedankje hoort er bij, 5 leuke ideeën voor een trouwbedankje

Alles is al zo een beetje geregeld voor jullie grote dag. De kaarten zijn de deur al uit, de kleding is allemaal geregeld, zelfs een fotograaf en het vervoer is allemaal al in kannen en kruiken. Toch is er iets wat ook nog een beetje aandacht verdient en wat geregeld moet worden. Het bedankje wat je gaat meegeven aan je gasten aan het einde van de dag. Voor welk trouwbedankje kiezen jullie?

Een persoonlijk bedankje voor al jullie gasten

Er zijn diverse persoonlijke bedankjes die je kunt bedenken om aan jullie gasten te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glas met een tekst erop. Wat ook erg leuk is om als persoonlijk bedankje te geven is een tekening van een echter cartoontekenaar. Deze kun je inhuren en kan dan op de dag of avond zelf van elke gast een cartoon tekening maken die ze dan mee mogen nemen wanneer ze weer naar huis gaan.

Bedank je gasten met een hapje of drankje

Je kunt je gasten ook bedanken door het meegeven van een hapje of een drankje. Vroeger werden er bijvoorbeeld bruidssuikers meegegeven. Tegenwoordig is dat niet meer maar worden er wel veel andere dingen verzonnen om mee te kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan macarons of een flesje kater water. Je kunt er dan een persoonlijk kaartje bij doen waarop jullie de gasten bedanken voor hun aanwezigheid op de voor jullie zo belangrijke dag. 

Een bedankje wat handig is

Gaan jullie liever voor bedankje waar de gasten wat aan hebben dan is dit ook een mogelijkheid. Er zijn genoeg dingen die je kunt laten personaliseren en die heel leuk zijn om mee te geven aan de gasten. Denk bijvoorbeeld aan een opener, een waxinelichtjeshouder en dat soort leuke artikelen. Denk er wel aan om dit soort dingen op tijd te bestellen zodat je er zeker van bent dat jij ze ook ruim op tijd binnen hebt en ze eventueel nog leuk kunt verpakken.

Zeg het op jullie grote dag met bloemen

Ontzettend leuk om mee te geven zijn bijvoorbeeld zaden die jullie gasten zelf nog moeten zaaien. Wanneer je daar dan een kaartje aandoet met de tekst “Onze liefde zal alleen maar groeien, bedankt voor je aanwezigheid” heb je echt een leuk en origineel geschenk.

De zaadjes van een vergeet-me-nietje doen het ook erg goed op een onvergetelijk dag!

Jullie trouwbedankjes zelf maken

Je hoeft niet per se de bedankjes van jullie trouwen te bestellen maar je kunt ze ook heel goed zelf maken als je een beetje handig bent. Een heel simpel maar toch leuk presentje is bijvoorbeeld een tule zakje vullen met snoepjes in de vorm van een hartje en daar een lief kaartje aan. 

Je kunt ook van karton taartpunten maken met daarin wat snoepjes. De tekst “jullie aanwezigheid was voor ons de kers op de taart” is dan ontzettend leuk om op een kaartje te schrijven of te drukken en aan de taartpunt te hangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *